skip-to-main-content skip-to-footer

menu

Rolex
SEA-DWELLER

MERET VALLOITTANUT KELLO

Nämä Rolexin äärimmäisen kestävät sukelluskellot on suunniteltu merten syvyyksien valloittamiseen: 1 220 metriin asti vesitiivis Rolex Sea-Dweller ja 3 900 metriin asti vesitiivis Rolex Deepsea ovat syntyneet vuosikymmenten yhteistyöstä sukellusammattilaisten kanssa.

ROLEX
SEA-DWELLER

KULLAN JA OYSTERSTEELIN YHDISTELMÄ

Rolex esittelee Oyster Perpetual Sea-Dwellerin keltaisena Rolesor-mallina, jossa yhdistyvät Oystersteel ja 18k keltakulta. Uusi malli on ensimmäinen Sea-Dweller-kello, jossa on käytetty 18k keltakultaa. Nimi Sea-Dweller on mustassa kellotaulussa keltaisella tekstillä, joka sopii 18k keltakullan väriin. Sea-Dwellerin vuoden 2017 mallissa teksti oli punaisella, mikä viittasi alkuperäiseen malliin.

HUIPPUTEKNOLOGIAA EDUSTAVA KERAAMI

ROLEX SEA-DWELLER – OMINAISUUDET

Rolexilla on ollut uraauurtava rooli monobloc-kehien ja -kehäupotteiden erikoiskeraamien kehittämisessä. Nämä uudet materiaalit ovat äärimmäisen korroosionkestäviä ja käytännössä naarmuuntumattomia. Lisäksi niissä voidaan käyttää tavallista voimakkaampia värejä, joihin ultraviolettisäteet eivät vaikuta. Sea-Dwellerin uudessa mallissa on yhteen suuntaan kierrettävä kehä, jossa on 60 minuutin indekseillä varustettu musta keraaminen Cerachrom-upote. Sen avulla sukeltajat voivat turvallisesti seurata sukellus- ja dekompressioaikoja. Muovatut ja upotetut indeksit ja numerot on päällystetty keltakullalla käyttämällä PVD-menetelmää. Kehän uritettu reuna tarjoaa erinomaisen pidon, jotta sukellusajan asettaminen onnistuu vaivatta myös käsineet kädessä.

HELIUM-PAINEENTASAUSVENTTIILI

Rolex SEA-DWELLER –
ominaisuudet

Ennen kuin ammattisukeltaja nousee pintaan syvän saturaatiosukelluksen jälkeen, hänen täytyy viettää aikaa painekammiossa ja hengittää heliumia sisältävää kaasuseosta. Helium on erittäin kevyt kaasu, jonka pikkuruiset molekyylit tunkeutuvat kelloon. Dekompression aikana helium ei pääse pois vesitiiviistä kuoresta riittävän nopeasti, ja syntyvä paine-ero saattaisi irrottaa lasin kellon kuoresta. Rolexin insinöörit loivat jousella varustetun kaasunpoistoventtiilin, joka aukeaa kellon sisä- ja ulkopuolen paine-eron noustessa 3–5 baariin. Näin helium pääsee poistumaan, mikä suojaa kelloa.

ROLEX GLIDELOCK -JATKOJÄRJESTELMÄ

Rolex SEA-DWELLER –
ominaisuudet

Patentoidun Rolex Glidelock -jatkojärjestelmän avulla sukeltaja voi säätää rannekkeen pituutta ilman työkaluja, jotta ranneke sopii turvallisesti ja miellyttävästi sukelluspuvun päälle. Lukon suojuksen alla on kestävä hammastettu paneeli, jonka avulla ranneketta voidaan pidentää enintään 20 millimetrin verran 2 millimetriä kerrallaan.

PERPETUAL-KALIIPERI 3235

ROLEX SEA-DWELLER – OMINAISUUDET

Sea-Dwellerin uusi malli on varustettu kaliiperilla 3235, joka on Rolexin kokonaan kehittämä ja valmistama uuden sukupolven koneisto. Tämä viimeisintä kellonvalmistusteknologiaa edustava mekaaninen automaattikoneisto on todellinen teknologian riemuvoitto. Sille on haettu useita patentteja ja se tarjoaa perustavanlaatuisia parannuksia tarkkuuden, käyntivaran, iskunkestävyyden ja magneettikenttien siedon saralla. Lisäksi se on entistäkin käytännöllisempi ja luotettavampi.

ROLEX DEEPSEA

SUUNNITELTU ÄÄRIRAJOILLE

Rolex Deepsean jokainen yksityiskohta huokuu tarkoituksenmukaisuutta. Siinä on kestävä Oystersteel-teräksinen 44 mm kuori, paksu kupera safiirilasi sekä yhteen suuntaan kierrettävä kehä, jossa on 60 minuutin indekseillä varustettu musta Cerachrom-upote. Tämä tinkimätön sukelluskello on suunniteltu vaativimpiin vedenalaisiin tehtäviin.

Vuonna 2014 lanseerattu Rolex Deepsea D-blue -kellotaulu on kunnianosoitus James Cameronin historialliselle yksinsukellukselle Mariaanien haudan pohjaan noin 11 000 metrin syvyyteen. Kellotaulu juhlistaa tätä tutkimusmatkaa maapallon syvimpään kohtaan, ja siinä on iltahämärän sinisestä syvään mustaan vaihtuva kaksivärinen liukuväriefekti.

RINGLOCK SYSTEM

ROLEX DEEPSEA – ominaisuudet

Rolex Deepsean poikkeuksellisen lujuuden, vesitiiviyden ja paineenkestävyyden taustalla on eksklusiivinen Ringlock System. Tämän Rolexin patentoiman innovatiivisen kuorirakenteen ansiosta kello kestää massiivisen veden paineen 3 900 metrin syvyydessä – paine vastaa kelloon kohdistuvaa noin kolmen tonnin painoa. Rakenne on kolmiosainen: siinä on typellä lujitetusta teräksestä valmistettu runko, 5,5 mm paksu kupera safiirilasi ja luokan 5 titaanista valmistettu pohja.

TITAANIPOHJA

ROLEX DEEPSEA – ominaisuudet

Rolex Deepsean kuorirakenteessa hyödynnetään kahta yllättävää ominaisuutta, joiden ansiosta se kestää massiivista veden painetta syvyyksissä. Ensinnäkin vahva titaanipohja on lähes huomaamattoman joustava seoksen luontaisten ominaisuuksien ansiosta, joten se kestää valtavaa painetta äärimmäisen hyvin. Toiseksi, veden paine itsessään puristaa Ringlock Systemin kolmea tärkeää osaa (mukaan lukien pohjaa) yhä tiiviimmin yhteen, mitä syvemmälle mennään. Tällöin kuoren hermeettinen liitos vahvistuu luonnollisella tavalla.

Koe Rolex<br />
Sea-Dweller

Koe Rolex
Sea-Dweller

Palveluksessasi